VRAGEN? Samsung Warmtepompen 055-5277777
Samsung  
Exclusief Samsung DistributeurBetrouwbaar en betrokkenGrensverleggendInnovatiefFlexibel

Samsung op de VSK

Lezing: Ins en outs van warmtepompen, nu én in de toekomst

Tijdens de VSK 2016 heeft Rimme van der Ree  dagelijks een lezing verzorgd die de ins en outs van warmtepompen op een rij zet. In de lezing is aandacht besteed aan de ontwikkeling die de warmtepomp heeft doorgemaakt, aan de vooroordelen en inzichten uit de praktijk en o.a. antwoord gegeven op de vragen:

  • Wat zijn de mogelijkheden en valkuilen van warmtepompen?
  • Wat is nodig om de warmtepomp efficiënt in te zetten?
  • Wat zijn mogelijke bronnen (lucht/water) en wat zijn de voor- en nadelen?
  • Voor welke afgiftesystemen zijn warmtepompen geschikt?
  • Wat is het te verwachten rendement?
  • Hoe kunnen we met een warmtepomp energie terugwinnen of hergebruiken?
  • Wat is de rol van opslag en buffering en welke ontwikkelingen kunnen we daarin verwachten?
  • Hoe hoog is het comfort en hoe zit het met gezondheid?
  • Waarom is zonder warmtepomp geen nul op de meter mogelijk?

Download hier de volledige presentatie. Wilt u meer weten over onze warmtepompen? Neem dan contact met ons op.

VSK Innovatie award voor de Samsung 360 Cassette

Ambrava wint VSK awardAmbrava heeft tijdens de VSK 2016 de VSK innovatie award gewonnen in de categorie design, met de Samsung 360 cass
ette. Directeur Rimme van der Ree ontving de award gisteravond tijdens de officiele uitreiking uit handen van Lieke van Lexmond. De VSK innovatie award is een kroon op het werk van Samsung en Ambrava, die zich dit jaar meer en meer focussen op innovatie!

De Samsung 360 Cassette is de eerste ronde cassette op de markt en heeft geen uitblaaslinialen. Daardoor past de cassette in elk interieur. De ronde vorm zorgt ervoor dat er geen ‘dode zones’ meer in een ruimte zijn. De cassette kan zowel geheel vrij als ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en zorgt voor een gelijkmatige luchtverdeling. Daardoor is de Samsung 360 Cassette bij uitstek geschikt om te koelen. De luchtsnelheid in de leefzone is lager dan 0,15 m/s. De linialen konden uit de cassette worden weggehaald door een stuurventilator in de unit. Deze zorgt voor een lage drukgebied in de buurt van de uitlaat, zodat de koude luchtstromen in de richting van het lagedrukgebied worden aangezogen. Deze natuurlijke convectie voorkomt koudeval.

Juryoordeel
Het jury oordeel luidt als volgt:

De jury roemt de Samsung 360 Cassette vanwege het vernieuwende, mooie design en vindt dat het product zeer geschikt is om huidige ontsierende elementen met uitblaaslinialen te vervangen. Daarnaast vindt de jury de stromingstechnische uitvoering innovatief. De gebruiker ondervindt hierdoor een meer comfortabel binnenklimaat.

Samsung innovatieplein op de VSK

Van dinsdag 2 februari tot en met vrijdag 5 februari is Ambrava aanwezig op de VSK in de jaarbeurs Utrecht. De VSK is dé vakbeurs voor verwarming, sanitair, klimaatbeheersing en koudetechniek in de Benelux. U vindt ons in hal 11, op stand F011-F020.

Innovaties zien, horen en beleven!
Samsung innovaties zetten de standaard voor de toekomst. Denk aan curved televisies, Smart Home systemen, Smart watches etc. Ook op het gebied van klimaatbeheersing staat Samsung niet stil. Op de VSK introduceert Ambrava de nieuwste producten uit het Samsung Klimaatbeheersing programma. In een ‘walk of experience’ krijgt u een volledig beeld van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden, geplaatst in hun toepassingen. Hoogtepunt is het Samsung Innovatieplein!

Grootste productlancering ooit
Op het Samsung Innovatieplein worden maar liefst negen innovaties gepresenteerd die stuk voor stuk verder gaan dan de huidige trend. Met voor elk wat wils. Zoals volledig nieuwe producten uit het Samsung assortiment voor installateurs, spectaculaire designs voor architecten en technische hoogstandjes voor adviseurs.  Voorbeelden hiervan zijn de 360 cassette en de DVM S inverter warmtepomp chillerEen experience om niet te missen. Het Samsung Innovatieplein is het plein met de onbegrensde mogelijkheden, waar nú de standaard voor de toekomst getoond wordt.

VSK awards
De innovatieve Samsung 360 cassette op de VSK
De nominaties voor de VSK Awards 2016 zijn bekend. In vier categorieën werden in totaal 12 inzendingen genomineerd. Tijdens de vakbeurs worden de winnaars bekend gemaakt en de zogenaamde ‘installatie-oscars’ uitgereikt. De nieuwe Samsung 360 cassette is genomineerd in de categorie Design.

De Samsung 360 cassette is de eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaasliniaal. Het volledig ronde design past harmonieus in ieder interieur. De cassette kan geheel vrij als ook ingebouwd geïnstalleerd worden. Een rond LED display laat op een grafische manier de werkingsmodus (horizontaal of verticaal) zien. De ronde 360 cassette is de nieuwe standaard voor de bekende 4-weg cassette.

In de media wordt veel gesproken over de VSK awards.

VSK nieuws
Klik hier om ons laatste nieuws over de VSK beurs te lezen.